Helicobacter és emésztési problémák? A masticha segíthet!

8. december 2022 Zuzana Kucková Nezaradené

Masticha – a helicobacter elpusztítója Ezt a merész jelzőt 1998-ban a Pistacia Lentiscus fából kinyert gyantának adta tudósok egy csoportja, amelyet Huwez vezetett (link) Csapata által végzett kutatások bebizonyították, hogy a viszonylag kis adag masticha gyanta két hetes használat alatt is képes volt elpusztítani a helicobacter baktériumot, és a peptikus fekélyekben szenvedő betegeknél is nagyon pozitív […]

Masticha – a helicobacter elpusztítója

Ezt a merész jelzőt 1998-ban a Pistacia Lentiscus fából kinyert gyantának adta tudósok egy csoportja, amelyet Huwez vezetett (link)

Csapata által végzett kutatások bebizonyították, hogy a viszonylag kis adag masticha gyanta két hetes használat alatt is képes volt elpusztítani a helicobacter baktériumot, és a peptikus fekélyekben szenvedő betegeknél is nagyon pozitív eredményeket mutatott.

Nyombélfekély

Habár a mastichát ősidők óta használják az emésztési nehézségek kezelésére, az utóbbi évtizedekben végzett kutatásoknak köszönhetően tudományosan is bizonyítják gyógyító erejét.

A híoszi masticha egy konkrét fából – Pistacia Lentiscus, kinyert gyanta, amely csak a görög Híosz szigetén terem. Innen ered a híoszi masticha név. Az ilyen eredetű mastichát az Európai Unió PDO szabályrendelete védi. Csak ennek a mastichának tulajdonítják a gyógyhatásokat. Sok eladó megpróbálja kihasználni a masticha hírnevét, akik más eredetű mastichákat is gyógyszerként jelentenek be, vagy egyáltalán nem beszélnek az anyag eredetéről termékeik összetételében. Ilyenkor óvatosnak kell lennie, mert egy ilyen masticha nem biztos, hogy megfelel az elvárásainak.

Mikor ajánlott a masticha termékek használata?

A masticha erős antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik, amelyet elsősorban a következő betegségek esetén használnak:

 • emésztőrendszer:
 • szív-és érrendszeri betegségek:
  • magas vérnyomás
  • magas koleszterinszint
  • érelmeszesedés
 • szájüreg betegségek:
  • fogínysorvadás, ínyvérzés

Melyik masticha terméket válasszuk?

Masticha active, chiosi masticha + S.boulardii

A híoszi masticha és a különleges kultúrák kombinációja hozta létre a Masticha Active egyedülálló termékét.  A helicobacter pylorit kiirtó hatásáról ezt mondják a fogyasztók: 

Erika, 34 éves, vásárló Budapestről, egészségügyi problémák: helicobacter pylori:

“A gasztroenterológusom megerősítette a HP leletemet, és megkezdte az antibiotikum-kezelést, ami nem működött. Nem akartam újra antibiotikumot szedni, ezért kerestem egy alternatívát az interneten. Körülbelül 4 hét masticha használat után javulást éreztem, 6 hét múlva székletmintából HP tesztet végeztettem el, és az eredmény kellemesen meglepett – negatív volt.  Mindenkinek ajánlom kipróbálni ezt a kezelést, akinek problémái vannak a HP-val, nekem személy szerint bevált a kezelés, aminek nagyon örülök, mert szerettem volna elkerülni az antibiotikumok kombinációját, amelyet nehezen viseltem. Nagyon remélem, hogy a problémák az idő múlásával nem térnek vissza. “

Jana, 61 éves, egészségügyi problémák: helicobacter pylori, gyomorfájdalom, emésztési problémák:

“Probiotikus kapszulákat fogyasztottam egy helicobacter antibiotikum-kezelés után és gyomor adenomát is találtak nálam. Körülbelül két hónap elteltével az orvos azt mondta nekem, hogy ez nem is az a gyomor, amit korábban látott. Biztos vagyok benne, hogy a masticha javított az adenom állapotán is, amely szinte teljesen eltűnt. Nagy javulás történt az állapotomban. Nagyon elégedett vagyok a mastichával, és ha újra problémáim lennének ezzel kapcsolatban, mindenképpen visszatérek rá.”

 Ajánlott fogyasztás

Ha nem biztos abban, hogy mi okozza az emésztési problémáit, végezzen el egy otthoni helicobacter tesztet (megtalálhatja az e-shopban). Ha pozitívnak bizonyul, javasoljuk, hogy kezdje meg a kezelést a Masticha Active-val. A kezelés teljessége érdekében tanácsos masticha kristályok vagy rágógumi használatával kiegészíteni, amelyek a fertőzés ellen hatnak már a szájüregben is.

A hatékony kezelés érdekében javasoljuk a Masticha Active 2 hónapos használatát, ami 3 csomag Masticha Active-nak felel meg.