Gyakran ismételt kérdések

Kapjon válaszokat a leggyakrabban feltett kérdésekre.

FAQ – Gyakori kérdések

Produkty z chioskej mastichy
Produkty z chioskej mastichy

Mi a Hioszi masticha?

A Hioszi masticha (mastix) 100%-ban természetes termék. A gyanta gyógyhatású “könnyei” a Pistácia mastixa fából folynak ki, mely kizárólag Hiosz szigetén nő. Már az ókori görög orvosok is ismerték jótékony hatásait egészségügyi nehézségek esetén, legfőképp gyomorpanaszoknál.

A hioszi masticha valóban hatékony?

Már az ókori görög orvosok is ismerték jótékony hatásait egészségügyi nehézségek esetén, legfőképp gyomorpanaszoknál. Az utolsó évtizedekben több szaktanulmány és készült, mely jótékony hatásaival foglalkozik.

Mikor mutatkozik a kívánt hatás?

Jótékony hatása mára hioszi masticha 2 heteshasználata soránis entkezik. Hosszantartó hatáskedvéért azonbana mastichát legalább egy hónapon keresztül javallott használni. A helicobacter pyroli általi fertőzés esetén leginkább az 50-napos teljeskörű masticha kúra javasolt.

Milyen ízű a masticha?

A masticha nagyon érdekes, kellemesen gyantás ízű, mely leginkább a masticha kristályok rágása folyamán bontakozik ki. A kapszulák természetesen ízetlenek.

Szedhetik a mastichát 6 évnél fiatalabb gyermekek és terhes nők valamint szoptatós anyák?

A hioszi masticha rendszeres használatnak örvend a görög konyhában, mint étel -és italízesítőszer. Ugyan az elérhető szaktanulmányoknem mutattak ki semmilyen mellékhatás. 

Túladagolható a masticha?

A klinikai vizsgálatok során a legmagasabb napi masticha adag 3 gramm, mindemellett nem figyeltek meg mellékhatásokat.

Hosszútávú szedés esetén javallott a mastichával együtt minőségi probiotikumot is fogyasztani.

Ki számára nem ajánlott a masticha?

6 évnél fiatalabb gyermekek, terhes nők és szoptatós anyák a mastichát csupán előzetes orvosi konzultáció után szedhetik. Legyen óvatos, amennyiben alacsony vérnyomással rendelkezik vagy vérnyomást szabályozó gyógyszert szed. A kioszi masticha meggátolja az LDL koleszterin oxidációját és az ezt követő lerakódását az erekben, amivel közvetve csökkenti a magas vérnyomást.

A hioszi masticha szintén nem alkalmas olyan emberek számára, akik allergiásak a fagyantára. A probiotikummal dúsított masticha –Masticha Active probiotikus élesztőgombát tartalmaz, mely nem alkalmas érkatéterrel rendelkezőbetegek számára.

Van a mastichának mellékhatása?

A hioszi masticha fogyasztása nem okoz mellékhatásokat. Nagyon ritkán előfordulhat, hogy a kioszi masticha fogyasztását nehezebben viseli a szervezet, ekkor felfúvódást és hasmenést okozhat. Amennyiben ezek a tünetek néhány nap használta után sem enyhülnek, váltson a Masticha Active termékünkre,amely speciális probiotikummal dúsított, vagy segíthet a masticha kristályok rágása-ebben az esetben a mastichát nem nyeli le, a jótékony anyagok kiszivárgása után egyszerűen kiköpheti.

Kombinálhatja a mastichát más gyógyszerekkel is?

A hioszi mastichával együtt nem javasolt atacidokat és savlekötőgyógyszereket szedni, valamint ún. Protonpumpa inhibitorokat sem (helicid, omeprazol, nopalza és egyéb). Tehát legyen óvatos, amennyiben magas vérnyomás csökkentésére szed gyógyszert (a masticha csökkenti a koleszterinszintet, amivel enyhén csökkenti a magas vérnyomást is). A Masticha Active probitikus élesztőgombát tartalmaz, ezért nem javallott antimikotimukkal együtt használni.

HASZNÁLHATÓ A MASTICHA PREVENCIÓKÉNT?

A hioszi masticha egy természetes étrendkiegészítő, melyet megelőzésszerűen is fogyaszthat.

A masticha után nem érzem jól magam. Mit tegyek?

A masticha enyhén lúgos hatású. Amennyiben gyengébb gyomorsav termeléssel küzd, nehéz gyomorérzet léphet fel. A legutolsó szaktanulmányok alapján a masticha hatása jobban érvényesül savas környezetben. Ezért a masticha fogyasztását nem javasoljuk savlekötőgyógyszerekkel együtt kombinálni (ún. Protopumpa inhibítorokkal –helicid, nopalza és egyéb). Éppen ellenkezőleg, a gyomorsav termelésének támogatása javasolt. Nagyon jó tapasztalatai vannak a vásárlóinknak például az almaecettel. Az almaecetnek szűretlennek kellene lennie, üledékkel a palack alján. Bármilyen egészséges élelmiszereket kínálóboltban megvásárolható. A javasolt napi adagolás : egy teás- vagy evőkanál ecetet oldjon fel egy pohár vízben (2-3dcl) 1-2x alkalommal naponta, étkezés előtt fogyasztandó. Az almaecetet 1-2 héttel a masticha használatának kezdete után kezdje el szedni.

Az orvos gyógyszereket írt fel a helicobacter kezelésére. Szedhetem ezeket a mastichával együtt?

Az orvos vélhetően antibiotikumot ír fel, és gyomorsav lekötő gyógyszereket. A mastichát antibiotikumokkal is kombinálhatja, azonban nem javasoljuk savlekötők használatát – ún. Protonpumpa inhibítorok fogyasztását melyek csökkentik a masticha hatását és a kezelés sikerességét.

Miként fokozhatja a Kioszi masticha hatását?

Az utolsó szaktanulmányok értelmében a masticha savas környezetben jobban kifejti hatását. A masticha fogyasztását ezért nem javasoljuk savlekötőgyógyszerekkel együtt kombinálni (ún. Protopumpa inhibítorokkal). Éppen ellenkezőleg, a gyomorsav termelésének növelésejavasolt. Nagyon jótapasztalatai vannak a vásárlóinknak például az almaecettel. Az almaecetnek szűretlennek kellene lennie, üledékkel a palack alján. Bármilyen egészséges élelmiszereket kínálóboltban megvásárolható. A javasolt napi adagolás : egy teás- vagy evőkanál ecetet oldjon fel egy pohár vízben (2-3dcl) 1-2x alkalommal naponta, étkezés előtt fogyasztandó. Az almaecetet 1-2 héttel a masticha használatának kezdete után kezdje el szedni.

Helicobacter fertőzést diagnostizáltak nálam. Melyik masticha termék a legmegfelelőbb?

Jelenleg a leghatékonyabb termék a Masticha Active, mely probiotikus élesztőgombával, Saccharomyces boulardiival és Lactobacillus reuteri DSM17648-al dúsított, így fokozza a terápia hatékonyságát. A HP baktérium teljes eradukációjához az 50 napos  teljeskörű masticha kúrát  javasoljuk.

Alkalmas a masticha cöliákiában szenvedőknek?

Igen, a masticha a lisztérzékenyek számára is alkalmas. A Masticha Active egy speciális, Saccharomyces boulardi elnevezésű probiotikus élesztőgombát és Lactobacillus reuteri DSM17648-at tartalmaz, mely jótékony hatással bír ezen megbetegedés esetén.

Hogyan tudom meg, hogy helicobakter fertőzésem van?

Az eredményeket a legnagyobb pontossággal egy gasztroszkópiás, orvos által végzett kivizsgálás vagy egy székletteszt határozza meg. A székletteszt például elérhető webáruházunkban is.

Kombinálhatom a mastichát más természetes táplálék kiegészítőkkel?

A masticha általánosságban véve nagyon jól tolerálható más, egyéb természetes készítményekkel. A masticha irányából tehát nem szabadna problémának lennie.

A kérdés tehát az, hogy milyen egyéb készítményeket szed, és ezek milyen hatást fejtenek ki- leginkább a gyomorra. Néhány természetes készítmény fokozza az egyes gyógyszerek hatását. Tehát ha például hatásuk következtében csökkenne a gyomorsav mennyisége, nem alkalmas őket a mastichával együttesen szedni.

A gyomorbántalmaim a kezelés végeztével visszatértek. Segít nekem a masticha?

A Helicobacter pylori általi fertőzés következtében fellépő gyomorbántalmak a kezelés végeztével visszatérhetnek, amennyiben a HP nem volt teljesen kiirtva, esetleg külsőhatásra ismételt fertőzés következett be. A masticha ebben az esetben segíthet, azonban pontos szedése szükséges az egészséges táplálkozás alapelveinek betartása mellett, hogy a gyomorban ne alakuljon ki megfelelő környezet a nemkívánt patogének számára.

MILYEN HOSSZÚ IDEIG HASZNÁLHATÓ A MASTICHA?

A masticha erős antibakteriális hatással bír. A javalott adagolás feletti adag kiirthatja a jótékony baktériumokat a gyomorban, ez pedig székletproblémákhoz vezethet. Ez azonban csupán a tiszta mastichára érvényes. A Masticha Active a hioszi masticha mellett jótékony probiotikumot , S. boulardiit és Lactobacillus reuteri DSM17648-at tartalmaz a kapszulákban. A Masticha Active-ot nyugodtan szedheti akár folyamatosan is, negative mellékhatások nélkül. A masticha kúrát tulajdonképpen egyszer évente megelőzésszerűen javallott megismételni, s megtisztítani így a gyomrot a betegségeket okozó baktériumoktól.

A masticha terápia nálam nem használ, mit tegyek?

Akárcsak az antibiotikumok esetében, a híoszi masticha esetében sem tudunk 100%-os hatékonyságot garantálni. Figyelmet kell szentelni a szervezet egyedi tulajdonságainak, valamint figyelembe kell venni az életvitel és a táplálkozás kihatását is. Ezért javasoljuk a táplálkozási szokások módosítását is. És ezt nem csupán a kezelés idejére javasoljuk, hanem általánosságban. Az egészséges és harmonikusan működő gyomor nem jó táptalaj a helicobakter számára. Gyakori javaslat például a masticha almaecettel való kombinációja. Ez stimulálja az emésztőenzimek termelődését és így hozzájárul a gyomor harmonikus belső környezetének kialakításához.

Sok a gyomorsavam és gyomorégésem van. Mit tegyek?

A gyomorégés a magas gyomorsavszint miatt nem helyes megnevezés. A valóságban a problémát a gyomor és a nyelőcső közti záróizom nem megfelelő működése okozza. Amint a gyomorsav kilép természetes környezetéből (gyomorból) felfelé a nyelőcsőbe, melyet nem véd nyálkahártya, ún. gyomorégés állapota lép fel. A savlekötő gyógyszerek ugyan ideiglenesen enyhíthetik ezt a problémát, de nem oldják meg teljesen. Mint természetes alternatívát javasoljuk az egészséges, nővényi alapú táplálkozást, valamint a szénsavas italok, alkohol és kávé fogyasztásának minimalizálását, továbbá nem javasolt azonnal evés után lefeküdni, ügyelni kell a megfelelő folyadékbevitelre, és javallott a gyomor harmonizálása masticha segítségével, melyet almaecettel kombinálhat.

Miként győződhetek meg arról, hogy valódi mastichát vásároltam?

Jelenleg az egyetlen tanusítvánnyal ellátott, kioszi mastichát értékesítő webáruházat Magyarországon a www.masticha.hu alatt találja. Kizárólag a görög hioszi masicha termelőinek szövetségével működünk együtt, az ő termékeik pedig a PDO védjegyet tartalmazzák (oltalom alatt álló eredetmegjelölés), s ez garantálja, hogy eredeti masticháról van szó, melyet Hiosz szigetén termesztettek.

Nem találta a választ a kérdésére?

Lásd a hasonló dokumentumokat, vagy lépjen kapcsolatba velünk. Szívesen válaszolunk minden olyan kérdésére, amely a feltételekkel és a termékeinkkel kapcsolatban felmerül.

Írjon nekünk