fbpx

A gyomorégés manapság a népesség jelentős hányadát gyötri.  A statisztikák szerint Magyarország lakosságának mintegy egyharmada tapasztal gyomorégés jellemző kapcsolatos problémákat.  A gyomorégés jellemző tünete a kellemetlen gyomortájéki nyomás. Okozhatják nehezen emészthető ételek, rossz étkezési szokások, de komolyabb gyomorbetegségek ismertetőjeleként is felléphet.

A gyomorégés tünetei

A gyomorégés annak a következménye, hogy az emésztőnedvek a gyomorból feltörnek a nyelőcsőbe, amely nem alkalmazkodott a gyomorsavak feldolgozásához, így a szervezetünknek kellemetlen érzésekkel kell megküzdenie. Ez a folyamat megnyilvánulhat nyomás, vagy fájdalom formájában, ami a mellkastól a hasüregig terjedhet. Gyomorégés esetén előfordulhatnak böfögéssel, rosszulléttel és felfúvódással kapcsolatos gondok is.

Gyomorégés

A gyomorégés okai

A gyomorégést leggyakrabban rossz emésztés, illetve a nehezen emészthető ételek túlzott fogyasztása okozza. Gyomorégést előidéző élelmiszerek közé sorolhatók: a fűszeres, zsíros és savanyú ételek, csokoládé, édes péksütemények, citrusfélék, paradicsom, némely szárított élelmiszer, mentol, alkohol, koffeintartalmú italok és szénsavas üdítők. Gyakran jelentkezhet terhesség alatt is.

A gyomorégést azonban gyakran a nem megfelelő étkezési szokások okozzák. Negatív hatással lehet emésztésünkre, ha nem tartjuk be az egészséges étkezés következő alapelveit:

  • az étel alapos megrágása
  • habzsolás elkerülése
  • kis adagok fogyasztása
  • bő vízfogyasztás (cukrozatlan italok)
  • késő esti étkezés kerülése
  • ne feküdjünk le közvetlenül evés után.

 

Segítség gyomorégés esetén

Amennyiben Ön rendszeresen tapasztal gyomorégést– általában heti több alkalommal, és nem csak a kerülendő ételek fogyasztásakor, lehetséges, hogy a gyomrában túlszaporodott Helicobacter pylori okozza nehézségeit. Ez a baktérium számos gyomorproblémát idézhet elő, melyek gyomorfekély kialakulásához, vagy akár rákos megbetegedéshez is vezethetnek. Ebben az esteben javasolt orvoshoz fordulni. Összegyűjtöttük pár tippet a gyomorégés otthoni enyhítésére.  Szükségszerű bizonyos változásokat bevezetni az étrendbe (részesítsük előnyben a könnyebb ételeket), továbbá az egészséges étkezési szokásokat betartani, esetleg emésztést segítő, a gyomor megfelelő működését támogató étrend-kiegészítőket szedni.

Híoszi masticha

A gyomor megfelelő működését jelentősen segítő étrendkiegészítők körébe tartozik a híoszi masticha. A masticha (mastiha, mastika) egy gyógyhatású gyanta, amelyet a görögországi Híosz szigetén honos Pistacia Lentiscus, azaz a híoszi pisztáciafa termel. Már az ókori görög orvosok is alkalmazták a gyomor- és bélbetegségek gyógyításában. Erős antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása miatt a masticha eredményes segítséget nyújt a gyomorégés természetes kezelésében. A fertőzés megerősítése avagy cáfolása érdekében javasoljuk az otthoni helicobacter teszt elvégzését, amely gyors és megbízható. Ha bebizonyosodik a Helicobacter pylori általi fertőzés, javasoljuk a legerősebb és leghatásosabb – Masticha Active– termékünket.

 

gyomorégés         

JAVASOLJUK

Masticha active, chiosi masticha + S.boulardii

Masticha ActivePROBIOTIKUMMAL DÚSÍTOTT KIOSZI MASTICHA.

A Saccharomyces boulardii probiotikus élesztőgombák elnyomják a Helicobacter pyroli baktériumot, segítenek a gyomorfekélygyógyításában és segítikmegelőzni az emésztési és bélrendszeri nehézségeket. A Lactobacillus reuteri DSM17648 pozitívan befolyásolja a terápia idejét. A Saccharomyces boulardii és a A Lactobacillus reuteri DSM17648 egy speciális probiotikum, mely ellenáll az antibiotikumoknak és az erős gyomorsavaknak, valamint a masticha antibakteriális hatásának is.

  • A termék raktáron van
  • 24 órán belül elküldjük
  • 1800HUF szállítási díj / a szállítás 16300HUF megrendelés felett ingyenes

13 700 FtKosárba teszem

2