fbpx

A gyomorégés manapság a népesség jelentős hányadát gyötri.  A statisztikák szerint Magyarország lakosságának mintegy egyharmada tapasztal gyomorégés jellemző kapcsolatos problémákat.  A gyomorégés jellemző tünete a kellemetlen gyomortájéki nyomás. Okozhatják nehezen emészthető ételek, rossz étkezési szokások, de komolyabb gyomorbetegségek ismertetőjeleként is felléphet.

A gyomorégés tünetei

A gyomorégés annak a következménye, hogy az emésztőnedvek a gyomorból feltörnek a nyelőcsőbe, amely nem alkalmazkodott a gyomorsavak feldolgozásához, így a szervezetünknek kellemetlen érzésekkel kell megküzdenie. Ez a folyamat megnyilvánulhat nyomás, vagy fájdalom formájában, ami a mellkastól a hasüregig terjedhet. Gyomorégés esetén előfordulhatnak böfögéssel, rosszulléttel és felfúvódással kapcsolatos gondok is.

Gyomorégés

A gyomorégés okai

A gyomorégést leggyakrabban rossz emésztés, illetve a nehezen emészthető ételek túlzott fogyasztása okozza. Gyomorégést előidéző élelmiszerek közé sorolhatók: a fűszeres, zsíros és savanyú ételek, csokoládé, édes péksütemények, citrusfélék, paradicsom, némely szárított élelmiszer, mentol, alkohol, koffeintartalmú italok és szénsavas üdítők.

A gyomorégést azonban gyakran a nem megfelelő étkezési szokások okozzák. Negatív hatással lehet emésztésünkre, ha nem tartjuk be az egészséges étkezés következő alapelveit:

  • az étel alapos megrágása
  • habzsolás elkerülése
  • kis adagok fogyasztása
  • bő vízfogyasztás (cukrozatlan italok)
  • késő esti étkezés kerülése
  • ne feküdjünk le közvetlenül evés után.

 

Segítség gyomorégés esetén

Amennyiben Ön rendszeresen tapasztal gyomorégést– általában heti több alkalommal, és nem csak a kerülendő ételek fogyasztásakor, lehetséges, hogy a gyomrában túlszaporodott Helicobacter pylori okozza nehézségeit. Ez a baktérium számos gyomorproblémát idézhet elő, melyek gyomorfekély kialakulásához, vagy akár rákos megbetegedéshez is vezethetnek. Ebben az esteben javasolt orvoshoz fordulni. Összegyűjtöttük pár tippet agyomorégés otthoni enyhítésére.  Szükségszerűbizonyosváltozásokat bevezetni az étrendbe (részesítsük előnyben a könnyebb ételeket), továbbá az egészséges étkezési szokásokat betartani, esetleg emésztést segítő, a gyomor megfelelő működését támogató étrend-kiegészítőket szedni.

Híoszi masticha

A gyomor megfelelő működését jelentősen segítő étrendkiegészítők körébe tartozik a híoszi masticha. A masticha (mastiha, mastika) egy gyógyhatású gyanta, amelyet a görögországi Híosz szigetén honos Pistacia Lentiscus, azaz a híoszi pisztáciafa termel. Már az ókori görög orvosok is alkalmazták a gyomor- és bélbetegségek gyógyításában. Erős antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása miatt a masticha eredményes segítséget nyújt a gyomorégés természetes kezelésében. A fertőzés megerősítése avagy cáfolása érdekében javasoljuk az otthoni helicobacter teszt elvégzését, amely gyors és megbízható. Ha bebizonyosodik a Helicobacter pylori általi fertőzés, javasoljuk a legerősebb és leghatásosabb – Masticha Active– termékünket.

 

gyomorégés                    

JAVASOLJUK

Masticha active, chiosi masticha + S.boulardii

Masticha ActivePROBIOTIKUMMAL DÚSÍTOTT KIOSZI MASTICHA.

A Saccharomyces boulardii probiotikus élesztőgombák elnyomják a Helicobacter pyroli baktériumot, segítenek a gyomorfekélygyógyításában és segítikmegelőzni az emésztési és bélrendszeri nehézségeket. A Lactobacillus reuteri DSM17648 pozitívan befolyásolja a terápia idejét. A Saccharomyces boulardii és a A Lactobacillus reuteri DSM17648 egy speciális probiotikum, mely ellenáll az antibiotikumoknak és az erős gyomorsavaknak, valamint a masticha antibakteriális hatásának is.

  • A termék raktáron van
  • 24 órán belül elküldjük
  • 1800HUF szállítási díj / a szállítás 16300HUF megrendelés felett ingyenes

13 700 FtKosárba teszem

1