fbpx

Az emésztési problémák vagy az akut hasmenés olyan problémák, amelyekkel időnként mindenki találkozik, életkortól, étrendtől vagy más tényezőktől függetlenül. A környezetben bekövetkezett változások esetén vagy utazáskor, ezek a komplikációk meglehetősen gyakoriak. Az emésztőrendszer megfelelő működése széleskörű hatást gyakorol szervezetünkre, ezért egészségünk és kényelemünk alapja.

hasmenésnek számos oka lehet. Fertőzés okozta hasmenés lehet bakteriális, vírusos vagy protozoális eredetű valamint okozhatják paraziták. Amennyiben néhány napon belül nem múlik el, ajánlott orvosi ellátást igénybe venni. Megelőzhető különösen a kezek alapos higiéniájával, a tojást és tejterméket tartalmazó élelmiszerek elővigyázatos fogyasztásával, valamint általában az élelmiszerek kontaminációjának megakadályozásával.

Fontos az elegendő folyadékbevitel és a szervezetből kimosódott ásványi anyagok pótlása. Ez érvényes a gyógyszerek, különösen az antibiotikumok által okozott hasmenés esetén is, mivel az antibiotikumok megbontják a bélflóra összetételét, de érvényes az utazás és pszichiátriai problémák okozta hasmenés esetén is.

Helikobaktera pylori - Crohnova choroba

A következő logikus lépés a bél mikroflórájának és az emésztőrendszer egyensúlyának helyreállítása, melyben a probiotikus kultúrák kifejezetten hasznosak. E tekintetben az orvosok és a tudósok több tíz éve felfigyeltek a Saccharomyces boulardii élesztőgombára, mely Délkelet-Ázsia trópusi környezetéből származik, és először az elmúlt évezred húszas éveiben izolálta a francia Henri Boulard a licsi és mangosztán gyümölcséből. Számos tanulmány javasolja, az emésztőrendszer rendellenességeinek és betegségei széles körének megelőzésére és gyógykezelésére, különösen, ha gyulladás is jelen van.

Litchi probiotikum

A Saccharomyces boulardii egyszerre több fronton működik, és módszerei a kórokozók elleni küzdelemben és a szervezetnek nyújtott segítségben nagyon változatosak. Képes szabályozni a bél mikrobiális homeosztázisát, megzavarja a kórokozók azon képességét, amelynek segítségével megtelepszenek és megfertőzik a nyálkahártyát, képes modulálni a helyi- és a szisztémás immunválaszt, indukálni az enzimaktivitást az abszorpció és a táplálkozás javára és stabilizálja a gasztrointesztinális gát funkcióját. A saccharomyces egyidejűleg képes lebontani veszélyes bakteriális toxinokat, megakadályozza a kiszáradást bélrendszeri fertőzés esetén, és csökkenti a gyulladáskeltő citokinek kiválasztását. Egyéb tulajdonságai is szinte ideálisak: a saccharomyces boulardii nem telepszik meg az ember bélrendszerében, a terápia befejeztével, három-öt napon belül már nem találjuk meg a szervezetben. Azon kívül, hogy jelentősen befolyásolja a bélflóra fertőzés utáni megújulásának gyorsaságát, az előnyei közé tartozik továbbá az antibiotikum-rezisztencia, mivel az rá, mint élesztőgombára nincs hatással.

Térjünk csak vissza a konkrét témánkra. Ebben a tekintetben különösen érdekes a mianmari rangooni Orvostudományi Egyetem Htwe, Yee, Tina és Vanderplas szerzőtársak tanulmánya. A Saccharomyces boulardii hatását tanulmányozták akut hasmenés kezelésére, egy meglehetősen nagy, több mint száz, három és tíz év közötti gyermek csoportján. A kis betegek első csoportjárehidratáló sókkal kezelték, a második csoportot ezenfelül Saccharomyces boulardii élesztőgombával is kezelték. A hasmenés időtartama szignifikánsan rövidebb volt a saccharomyces-szel kezelt csoportban: 3,08 nap, míg a második csoportban 4,68 nap volt. Még jobb volt az eredmény a széklet állagának vizsgálatánál a kezelés harmadik napján. Ez a saccharomyces boulardii-val kezelt csoportban a betegek 76 százalékánál normális volt, míg a kontroll csoport mindössze 24 százalékánál volt normális.

 

Vásárolja meg most a híoszi mastichát, amely a Saccharomyces boulardii ritka probiotikumot is tartalmazza, tanúsított online áruházunkban.

 

A Saccharomyces boulardii tehát az emésztőrendszeri megbetegedések hatékony gyógymódja a híoszi mastichával együtt, amelynek hatását például a helicobakter fertőzés ellen egyéb tanulmányok bizonyították, jó szinergikus hatást eredményezhet.

Masticha active, chiosi masticha + S.boulardii

MASTICHA ACTIVE, 100

Természetes táplálékkiegészítő a gyomor problémák kezelésére, helicobacter pylori fertőzés, gyomorfekély.

További információ a Masticha Active szolgáltatásról

>> A Híoszi Masticha hivatalos forgalmazója Magyarország számára. 24 órán belül szállítjuk.

0