fbpx

Az emésztési problémák vagy az akut hasmenés olyan problémák, amelyekkel időnként mindenki találkozik, életkortól, étrendtől vagy más tényezőktől függetlenül. A környezetben bekövetkezett változások esetén vagy utazáskor, ezek a komplikációk meglehetősen gyakoriak. Az emésztőrendszer megfelelő működése széleskörű hatást gyakorol szervezetünkre, ezért egészségünk és kényelemünk alapja.

Žalúdočné vredy

A hasmenésnek számos oka lehet. Fertőzés okozta hasmenés lehet bakteriális, vírusos vagy protozoális eredetű valamint okozhatják paraziták. Amennyiben néhány napon belül nem múlik el, ajánlott orvosi ellátást igénybe venni. Megelőzhető különösen a kezek alapos higiéniájával, a tojást és tejterméket tartalmazó élelmiszerek elővigyázatos fogyasztásával, valamint általában az élelmiszerek kontaminációjának megakadályozásával.

Fontos az elegendő folyadékbevitel és a szervezetből kimosódott ásványi anyagok pótlása. Ez érvényes a gyógyszerek, különösen az antibiotikumok által okozott hasmenés esetén is, mivel az antibiotikumok megbontják a bélflóra összetételét, de érvényes az utazás és pszichiátriai problémák okozta hasmenés esetén is.

Helikobaktera pylori - Crohnova choroba

A következő logikus lépés a bél mikroflórájának és az emésztőrendszer egyensúlyának helyreállítása, melyben a probiotikus kultúrák kifejezetten hasznosak. E tekintetben az orvosok és a tudósok több tíz éve felfigyeltek a Saccharomyces boulardii élesztőgombára, mely Délkelet-Ázsia trópusi környezetéből származik, és először az elmúlt évezred húszas éveiben izolálta a francia Henri Boulard a licsi és mangosztán gyümölcséből. Számos tanulmány javasolja, az emésztőrendszer rendellenességeinek és betegségei széles körének megelőzésére és gyógykezelésére, különösen, ha gyulladás is jelen van.

Litchi probiotikum

A Saccharomyces boulardii egyszerre több fronton működik, és módszerei a kórokozók elleni küzdelemben és a szervezetnek nyújtott segítségben nagyon változatosak. Képes szabályozni a bél mikrobiális homeosztázisát, megzavarja a kórokozók azon képességét, amelynek segítségével megtelepszenek és megfertőzik a nyálkahártyát, képes modulálni a helyi- és a szisztémás immunválaszt, indukálni az enzimaktivitást az abszorpció és a táplálkozás javára és stabilizálja a gasztrointesztinális gát funkcióját. A saccharomyces egyidejűleg képes lebontani veszélyes bakteriális toxinokat, megakadályozza a kiszáradást bélrendszeri fertőzés esetén, és csökkenti a gyulladáskeltő citokinek kiválasztását. Egyéb tulajdonságai is szinte ideálisak: a saccharomyces boulardii nem telepszik meg az ember bélrendszerében, a terápia befejeztével, három-öt napon belül már nem találjuk meg a szervezetben. Azon kívül, hogy jelentősen befolyásolja a bélflóra fertőzés utáni megújulásának gyorsaságát, az előnyei közé tartozik továbbá az antibiotikum-rezisztencia, mivel az rá, mint élesztőgombára nincs hatással.

Térjünk csak vissza a konkrét témánkra. Ebben a tekintetben különösen érdekes a mianmari rangooni Orvostudományi Egyetem Htwe, Yee, Tina és Vanderplas szerzőtársak tanulmánya. A Saccharomyces boulardii hatását tanulmányozták akut hasmenés kezelésére, egy meglehetősen nagy, több mint száz, három és tíz év közötti gyermek csoportján. A kis betegek első csoportjárehidratáló sókkal kezelték, a második csoportot ezenfelül Saccharomyces boulardii élesztőgombával is kezelték. A hasmenés időtartama szignifikánsan rövidebb volt a saccharomyces-szel kezelt csoportban: 3,08 nap, míg a második csoportban 4,68 nap volt. Még jobb volt az eredmény a széklet állagának vizsgálatánál a kezelés harmadik napján. Ez a saccharomyces boulardii-val kezelt csoportban a betegek 76 százalékánál normális volt, míg a kontroll csoport mindössze 24 százalékánál volt normális.

 

Vásárolja meg most a híoszi mastichát, amely a Saccharomyces boulardii ritka probiotikumot is tartalmazza, tanúsított online áruházunkban.

 

A Saccharomyces boulardii tehát az emésztőrendszeri megbetegedések hatékony gyógymódja a híoszi mastichával együtt, amelynek hatását például a helicobakter fertőzés ellen egyéb tanulmányok bizonyították, jó szinergikus hatást eredményezhet.

Masticha active, chiosi masticha + S.boulardii

MASTICHA ACTIVE, 100

Természetes táplálékkiegészítő a gyomor problémák kezelésére, helicobacter pylori fertőzés, gyomorfekély.

További információ a Masticha Active szolgáltatásról

>> A Híoszi Masticha hivatalos forgalmazója Magyarország számára. 24 órán belül szállítjuk.

0