Javítani szeretne az emésztésén? A gyomorsav lehet a kulcs!

20. március 2020 Zuzana Kucková Gyomorfekély és gyomorfájás gyógyítása

A gyomorsav és annak optimális mennyisége az emésztőrendszer helyes működésének alapja. A népesség körében az emésztési zavarokat gyakran írják a túlzott gyomorsav-termelés számlájára, az emberek a gyomorégésből adódó érzéseiket úgy írják le, hogy „sok a savuk”. Azonban csak kevesen tudják, hogy a problémájuk oka pontosan ennek az ellenkezője lehet – a gyomorsav elégtelen termelése.

Kyslá kapusta - trávenie

A gyomorsav és annak optimális mennyisége az emésztőrendszer helyes működésének alapja. A népesség körében az emésztési zavarokat gyakran írják a túlzott gyomorsav-termelés számlájára, az emberek a gyomorégésből adódó érzéseiket úgy írják le, hogy „sok a savuk”. Azonban csak kevesen tudják, hogy a problémájuk oka pontosan ennek az ellenkezője lehet – a gyomorsav elégtelen termelése.

Az optimális mennyiségű gyomorsav nem csak a gyors és problémamentes emésztéshez fontos, hiszen a gyomorsav feladata megóvni az emésztőrendszert a baktériumoktól, melyek a gyomor savas környezetében elpusztulnak és nem képesek szaporodnak.

A gyenge gyomorsav-termelés okairól és tüneteiről ebben a cikkünkben írtunk …

A ezek közül a tünetek közül valamelyiket tapasztalja önmagán, akkor a veszélyeztetett csoportba tartozik, vagy ha segíteni szeretne az emésztőrendszerének, akkor ezeket a lépéseket kellene elsajátítania a gyomornedvek növeléséhez és szintjük optimalizációjához. Ha betartja ezeket, akkor az emésztése javulni fog, gyorsabb lesz, megszabadul a tünetektől, mint például a gyomorégéstől, a puffadástól, a büfögéstől…

Smoothie pre zdravé trávenie
Smoothie az egészséges emésztésért

Folyékony táplálék

Ha azt gyanítja, hogy alacsony a gyomornedv-termelése, akkor próbálja ki, hogy néhány táplálékot folyékony formába készíti el. A reggeli gyümölcsös smoothie vagy a proteinitalok tehermentesítik az emésztését és a megemésztésükhöz nem kell akkora mennyiségű Hcl, mint a szilárd táplálékhoz

Használja a következő fűszereket és gyógynövényeket

Emésztési zavaroknál és a gyomorsav-termelés növeléséhez használjon mentát, koriandert, kardamont. A természetes forrásokból kiváló például a gyömbér – gyömbértea formájában vagy a kimcshi

A folyadékbevitel kulcsfontosságú a gyomor és a belek helyes működéséhez.

Étkezés közben és étkezés után 30 percig azonban ne igyon – ezzel hígítaná a gyomorsavat és az emésztés sokkal nehezebb volna.

Almaecet

Az egyik kedvenc kiegészítőnk az egészséghez emésztés elősegítéséhez. Az almaecet rendszeres fogyasztásának nagyon sok jótékony hatása van az egészségére, valamint segít növelni a gyomorsavat. Az almaecetet javasoljuk masztikával együtt fogyasztani, aminek az optimális hatásához szüksége van a megfelelő mennyiségű gyomorsavra. Itt ingyen almaectet kaphat a masztika tartalmú étrendkiegészítők rendeléséhez.

Erjesztett zöldségek és italok

Pozitívan befolyásolják a Hcl-termelését a gyomorban és antimikrobiális hatással is rendelkeznek – megakadályozzák az ellenséges baktériumok szaporodását a gyomorban (pl. Helicobacter pylori)

Ne táplálkozzon stressz hatása alatt

Az étkezésre hagyjon elegendő időt, a nap főétkezését ne egye stresszelve vagy kapkodva, üljön le hozzá és ízlelje ki. Az ételt jól rágja meg. Ha kevés a gyomorsava, akkor az étkezés után ajánlott pihenni egyet.

Meg kell értenie, hogy a gyomor helyes működése magába foglalja a megfelelő mennyiségű gyomorsav-termelést. Az emésztőrendszert és a gyomorsav-termelést több tényező is befolyásolhatja, amelyek közül némelyiket nagyon egyszerűen ki lehet küszöbölni. Ha támogatni és gyorsítani szeretné az emésztőrendszere harmonizációját, gyomorhurutban szenved vagy helikobacter pylori fertőzése van, akkor Ön használhat néhány étrendkiegészítőt.

A Masticha Active masztikát és kétfajta probiotikum kultúrát tartalmaz.

A masztichát szedők olyan tapasztalatokról számolnak be, hogy az emésztési gondjaik kíméletesen és hosszú távra szűntek meg. Olvassanak ezekről …