fbpx

A koleszterin testünk minden sejtjében megtalálható, és elengedhetetlen a szervezet működéséhez. Koleszterin nélkül a szervezet nem lenne képes gyógyulni, regenerálódni, hiánya befolyásolná a memóriát, a megfelelő idegműködést, a D -vitamintermelést és negatívan befolyásolná a szervezet számos más funkcióját.

Koleszterin

 

 

A koleszterin testünk minden sejtjében megtalálható, és elengedhetetlen a szervezet működéséhez. Koleszterin nélkül a szervezet nem lenne képes gyógyulni, regenerálódni, hiánya befolyásolná a memóriát, a megfelelő idegműködést, a D -vitamintermelést és negatívan befolyásolná a szervezet számos más funkcióját.

A koleszterin egyes hormonok építőeleme is. Nem csak táplálékból jutunk hozzá, a koleszterin nagy részét a szervezet a májban és az emésztőrendszerben állítja elő.

 

Miért válik néha problémává a koleszterin?

Mit jelentenek a koleszterinértékek? Van jó és rossz koleszterin?

Biztos hallotta már ezt a felosztást valahol. Bár a koleszterin testünk természetes része, ha túl sok, veszélyes lehet, és hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségekhez, szívrohamhoz vagy agyvérzéshez. Csak Szlovákiában évente több mint 30 ezer ember hal meg ezekben a betegségekben, így a magas koleszterinszint és annak értékei sok orvos napi témája volt az elmúlt években.

 

Az orvosok három alapvető koleszterinszintről beszélnek:

 • egy felnőtt ember vérének optimális koleszterinszintje nem haladhatja meg az 5,2 mmol/l-t.
 • orvosi körökben a 5,2 és 6,2 mmol/l közötti koleszterinszintet emelkedettnek tartják.
 • a 6,2 mmol/l feletti értékeket magas koleszterinszintnek nevezik, ezek az értékek kockázatosnak tekinthetők.

 

A koleszterin két alapvető összetevőből áll:

 • A HDL-koleszterin, más néven ún ” jó koleszterin”. Segít abban, hogy a koleszterin ne kerüljön az artériákba, és hogy kerüljön vissza a májba, ahol újraképződik és ott van felhasználva, ahol a szervezetnek szüksége van rá. Ez a fajta koleszterin védő hatással rendelkezik az ér-, szív- és agyi betegségek kialakulásával szemben, ezért jó koleszterinnek nevezik
 • LDL-koleszterin vagy „rossz koleszterin” – artériás elzáródást okozhat. A csökkent átjárhatóság az artériákban az érelmeszesedés oka, ami szívrohamhoz vagy szélütéshez vezethet.

A jó koleszterin (HDL) és a rossz koleszterin (LDL) koncentrációját a szervezetben egy egyszerű vizsgálattal lehet meghatározni, amelyet éhgyomorra végeznek el.

A legfrissebb eredmények szerint nem a teljes koleszterinszint a vérben a fontos, hanem szerkezete és az egyes összetevők aránya.

A HDL (jó koleszterin) és az LDL (rossz koleszterin) aránya nem lehet kevesebb, mint 1:3, ideális esetben 1,5:3

Érelmeszesedés

Mik a magas koleszterinszint tünetei?

A koleszterin nem mutatkozik jelentős tünetekkel és épp ezért veszélyes. A magas koleszterinszintet általában rutinellenőrzés során az vérmintából veszik észre. A magas koleszterinszint tünetei általában csak akkor jelentkeznek, ha a magas koleszterinszint következtében érelmeszesedés alakul ki a szervezetben. Ekkor magas vérnyomás is kialakulhat.

Mi az érelmeszesedés?

Az érelmeszesedés olyan betegség, amelyben túl sok rossz LDL-koleszterin rakódik le az erek falában. Ez gyenge átjárhatóságot és a magas vérnyomást okoz.

Az érelmeszesedés egyéb komplikációk is fenyegetnek:

 • szívroham,
 • stroke,
 • az alsó végtagok gyenge vérellátása,
 • veseproblémák,
 • merevedési zavar férfiaknál

Hogyan csökkenthető a magas koleszterinszint?

A magas koleszterinszint csökkentésére a farmakológiában leggyakrabban használt gyógyszerek a sztatinok. Ezeket a gyógyszereket hosszú ideig kell fogyasztani, gyakran az életünk végéig. A sztatinkezelést mellékhatások is jellemzik. A sztatinok mellékhatásai – a magas koleszterinszintre alkalmazott gyógyszerek mellékhatásai közé tartozik elsősorban az izomfájdalom, izomgörcsök, ízületi fájdalom, májkárosodás, endokrin rendellenességek, alvászavarok, memóriazavarok…

A leghatékonyabb kezelés a magas koleszterinszintre az étrend és az általános életmód megváltoztatása és diéta bevitele magas koleszterinszintre. Ezután a magas koleszterinszint gyógyszeres kezelés nélkül csökkenthető.

 

koleszterin etrend

Hogyan csökkenthető a koleszterinszint gyógyszerek nélkül?

A magas koleszterinszint súlyos betegség, amely előfeltétele más szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának. A magas koleszterinszint oka a rossz szokások az étrendben, az életmódban, a testmozgásban … Ezért gyakran mondják, hogy a magas koleszterinszint örökletes – de hamarabb a szokások örökletesek, mint maga a betegség.

A magas koleszterinszint kialakulását jelentősen befolyásolja elsősorban az étrend. A rossz étrend pont az, ami növeli a koleszterint. Az étrend módosításával és megfelelő diétával csökkenthetjük a koleszterinszintet. Ha megfelelő természetes gyógyszereket és gyógynövényeket is választunk a magas koleszterinszintre étrendünk módosításához, akkor rövid időn belül képesek leszünk csökkenteni a koleszterinszintet, ráadásul mellékhatások nélkül is.

Koleszterin – étrend

Ha a koleszterinszint csökkentésének módszereit keresi, akkor a gyógyszerek (természetes vagy hagyományos) fogyasztása mellett ügyeljen az étrend módosítására. A magas koleszterinszintnél fontos az ún. koleszterin diéta. Az alapvető szabályokat, recepteket és összetevőket, amelyeket fogyasztania kell, ha csökkenteni szeretné a koleszterinszintjét, a következő cikkben találja: Magas koleszterinszint – 6 tipp, hogyan csökkentse diétával.

Masticha Vena – a magas koleszterinszint természetes terápiája

Hogyan hat a Masticha Vena? 

Tiszta természetes összetételű táplálékkiegészítőt mutatunk be, amely az említett problémákra összpontosít.

A Masticha Vena polifenolok és flavonoidok komplexét tartalmazza, amelyek  kimutatható hatással vannak a koleszterinre, a vérnyomásra, az immunrendszerre és az emésztésre.

Masticha Vena, 100 kapszula

JAVÍTJA A VÉRNYOMÁST ÉS A KOLESZTERINT – Olajfa kivonat

Masticha Vénában olajfák leveleiből és gyümölcseiből származó kivonatot használtunk, magas polifenol tartalommal, amelyek segítenek fenntartani az egészséges vércukorszintet és a normális vérnyomást. A kivonat hatóanyagai jótékony hatással vannak az LDL-koleszterin oxidációjára és elősegítik a vérkeringést az erekben.

Az olívakivonat mint erős antioxidáns védi a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól, és hozzájárul a felső légutak egészségéhez.

 

VÉDI A SZÍVET ÉS AZ ÉRRENDSZERT – Vörös szőlő kivonat

A Masticha Vena magas polifenoltartalmú, vörös szőlő héjából és magjából származó kivonatot tartalmaz. Ezek befolyásolják a szív egészségét, és segítenek fenntartani az egészséges vérnyomást, valamint a vénás rendszer, az erek és a hajszálerek épségét.

Erős antioxidáns hatásának köszönhetően védi a sejtmembránt a szabad gyökök pusztító hatásaitól, és támogatja a szervezet védekezését a nemkívánatos külső hatásokkal szemben.

 

Resveratrol 

Ez a ritka polifenol a Masticha Vena-ban hozzájárul a szív- és érrendszer egészségéhez.

 

TÁMOGATJA AZ IMMUNITÁST – Piperin

Támogatja a tápanyagok felszívódását és azok hatását. Aktívan hat a különböző mikrobák és paraziták ellen, ezáltal támogatja a szervezet általános immunitását, valamint a felső és alsó légutak egészségét. A piperin szintén hozzájárul a máj tisztításához és támogatja annak tevékenységét.

 

HARMONIZÁLJA AZ EMESZTÉST – Híoszi masticha

Pistacia Lentiscus fa gyantája polifenolokat és terpéneket tartalmaz. A híoszi masticha fogyasztása hozzájárul a gyomor és az emésztőrendszer egészségéhez.


Akciós csomagok Masticha Vena tartalommal

komplex folyamatot képviselnek a koleszterin és a vérnyomás kezelésében

Alapkezelés magas koleszterinszintre

Alapkezelés magas koleszterinszintre

Természetes összetevőket tartalmaz:

 • 2x Masticha Vena – gránátalma, vörös szőlő, olíva, fekete bors természetes kivonatait tartalmazza…
 • Natura Biotika aktív rostot
 • pasztörizálatlan és szűretlen almaecet
Komplett kezelés magas koleszterinszintre

Komplett kezelés magas koleszterinszintre

50 napos komplex kezelés a magas vérnyomás és a koleszterin szabályozására.

A csomag tartalmazza:

 • 3x Masticha Vena
 • aktív rost Natura Biotika
 • ajándék: almaecet
0