fbpx

MI A MASTICHÁVAL TÖRTÉNŐ GYÓGYÍTÁS LÉNYEGE?

A masticha kúra/terápia olyan mastichával történő kezelést jelent, amely alternatív hozzáállást nyújt az egészségügyi problémára. A masticha kúra alkalmazása az emésztőrendszer nem megfelelő működése során és szájápolás céljából ajánlott. A masticha terápia mint alternatív megoldás lényege abban van, hogy természetes összetevői által megfelelő kiegészítője lehet az egészséges életmódnak és tudatos táplálkozásnak. A masticha terápia fő összetevője az eredeti híoszi masticha, mely több más természetes hatóanyaggal együtt megnövekedett hatással bír az egészségügyi nehézségekkel szemben.

A híoszi masticha erős antibakteriális hatású. Ennek köszönhetően képes eliminálni a helikobakter pylori baktériumot, mely a gyomor és a patkóbél nyálkahártyájában megtelepszik és sok más gyomorprobléma kialakulásához vezet : gyomorfájdalom és gyomorgörcsök, gyomorégés, reflux, gyomorgyulladás és gyomorfekély. A híoszi masticha ezen kívül még antiszeptikus és antimikotikus hatással is rendelkezik, ezért kedvező hatással van a különböző típusú ekcémákra és bőrproblémákra.

Masticha-csirke-set-with-ecet

KINEK AJÁNLJUK A MASTICHA KÚRÁT?

A masticha kúra elsősorban azoknak ajánlott, akik :

  • hisznek a természetes úton történő egészségmegőrzésben
  • mellékhatások nélkül szeretnének neggyógyulni
  • sikertelen antibiotikum kúra után állnak és alternatív megoldást keresnek
  • előnyben részesítik a természetes gyógymódokat és a hangsúlyt fektetnek a prevenció fontosságára.

A MASTICHA KÚRA HATÁSA

  1. AZ EMÉSZTŐRENDSZER MASTICHA KÚRÁJA

 

Az emésztőrendszer masticha kúrája a helikobakter pylori baktérium kiirtására szolgál, mely a következő egészségügyi nehézségek kiváltó oka:

  • gyomorfájdalom és gyomorgörcsök
  • haspuffadás, reflux
  • gyomorégés
  • gyomorgyulladás (gasztritisz)
  • gyomorfekélyek.

A kiváltó ok, azaz a helikobakter pylori baktérium szaporodásának megszüntetésével fokozatosan búcsút inthet a fenti problémáknak. A helikobakter pylori baktérium eliminációja a Teljeskörű masticha kúra segítségével valósulhat meg (ez a fajta masticha terápia 50 napos).

MIÉRT ÉRDEMES A MASTICHA KÚRA MELLETT DÖNTENI?

Masticha štúdia

1.    ANTIBIOTIKUMOK VS. MASTICHA KÚRA

HOGYAN ZAJLIK AZ ANTIBIOTIKUMOS KEZELÉS?

Orvosi közegben a helikobakter pylori baktérium gyógyszeres kezelésére csak abban az esetben kerül sor, ha a baktérium krónikus nehézségeket okoz a betegnek (ilyen például a gyomorfájdalom vagy a gyomorégés). A helikobakter pylori által okozott fent említett egészségügyi nehézségek diagnosztizálása után többféle antibiotikum kombinációjából álló kezelést rendelnek el. Amennyiben a páciens gondjai az antibiotikum kúra után is fennállnak, újfajta antibiotikumos kezelést írnak elő. Az antibiotikum ilyen mértékű használta túlzott megterhelést jelent a máj és a vesék számára.

 

HOGYAN ZAJLIK A MASTICHA TERÁPIA?

A masticha terápia valójában a javasolt masticha termékek felhasználását jelenti – általában napi 3×2 tabletta formájában. A masticha fogyasztása mindig éhgyomorra javasolt, étkezés előtt fél órával vagy étkezés után 2 órával. A híoszi mastichát nem ajánlott kombinálni más gyomorsav termelését gátló gyógyszerekkel együtt (Helicid, Nolpaza, Omeprazol…). A külső tünetek pácienseink nagy részénél már a híoszi masticha egy héten át tartó használta után csökkennek, ennek ellenére a masticha kúra minimális felhasználási ideje egy hónap. Ennyi idő szükséges ugyanis a helikobakter teljes kiirtásához a gyomor és a patkóbél nyálkahártyájából.

A KIOSZI MASTICHA ELŐNYEI

✓Nincsenek mellékhatásai

✓Preventív jelleggel is használható a belső szervekre gyakorolt negatív hatás nélkül
✓Természetes összetétel
✓A hatása fokozható más természetes anyagok kombinálásával

 

0