fbpx

.

 

mi is a masticha

Mi is a híoszi masticha

Masticha/ mastix/ mastika / mastiha / Chiosi masticha/ masticha Híosz szigetéről

néhány jól ismert elnevezése a Pistacia Lentiscus fa gyantájának, mely az Égei tengerben fekvő Híosz szigetének déli részén terem.

A oszi masticha (mastiha) már az ókortól ismert a gyomorra és emésztésre gyakorolt jótékony hatásáról. Görögországban és a Közel-Keleten jelenleg hivatalos természetes gyógyszerként használják, míg Európában természetes táplálékkiegészítőként tartják számon.

 

A híoszi masticha hatása

A oszi masticha többtíz hatóanyagot tartalmaz, melyeknek köszönhetően rengeteg jótékony hatással bír. Hatása leginkább a gyomor-és bélrendszeri problémák esetén érvényesül, ilyen például a Crohn betegség, a Helicobacter pyroli baktérium általi fertőzés és olyan más betegségek, melyeket a helikobaktérium okoz, mint pl. gyomorgyulladás, gyomorfekély, gyomorrákFontos kiemelnünk, hogya híoszi masticha természetes anyag, így használata nem eredményez nem kívánt mellékhatásokat.

 

A masticha a benne lévő 80 hatóanyagnak köszönhetően különböző területeken mutat jótékony hatásokat:

  • Csökkenti a helicobacter pylori baktériumok számát
  • Redukálja a gyomorégést
  • Enyhíti a gyomorfájdalmat és a gyomorgyulladást
  • Támogatja a vastagbél működését
  • Antibakteriális hatású
  • Antiszeptikus hatású
  • Antimikotikus hatású

A híoszi masticha (mastiha) használata javasolt az alábbi megbetegedéseknél is:

A híoszi masticha megvásárlásánál ügyeljen arra,hogy eredeti híoszi mastichát vásároljon.  A piacon ugyanis előfordulhatnak a Boswelie fa gyantájából, fenyőmagból, mandulából gyártott készítmények, esetleg a hasonló Pistacia palaestina készítmények, melyek azonban nem váltanak ki azonos hatást, mint az eredeti híoszi masticha. 

Amennyiben biztosra szeretne menni, hogy valódi híoszi mastichát vásárol, a Masticha shop termékeit javasoljuk. A Masticha shop jelenleg Magyarországon a Híosz szigeti Masticha termelők szövetségének határozata értelmében az eredeti híoszi masticha egyetlen szabadalmazott árusítója.

 

komplex-masticha-kura

Masticha active, hioszi masticha + S.boulardii

Masticha ActivePROBIOTIKUMMAL DÚSÍTOTT HÍOSZI MASTICHA

A Saccharomyces boulardii probiotikus élesztőgombák elpusztítjáka Helicobacter pyroli baktériumot, segítenek a gyomorfekély gyógyításában, megelőzik az emésztési és bélrendszeri nehézségeket.A Saccharomyces boulardii egy speciális probiotikum, mely ellenáll az antibiotikumoknak és az erős gyomorsavaknak, valamint a masticha antibakteriális hatásának is.

A Lactobacillus reuteri DSM17648 pozitívan befolyásolja a terápia idejét.

2xmasticha-teszt

2x Masticha active, híoszi masticha + S.boulardii 100 db – ingyenes helicobacter teszt

A saccharomyces boulardii probiotikus élesztőgombák elősegítik a masticha hatását a Helicobacter pylori elleni küzdelemben és a gyomorfekély gyogyításában, valamint segítenek megelőzni az emésztési zavarokat és a bélproblémákat.A Saccharomyces boulardii egy speciális probiotikum, mely ellenáll az antibiotikumnak, az erős gyomorsavaknak valamint a masticha antibakteriális hatásának is.

A Lactobacillus reuteri DSM17648 pozitívan befolyásolja a terápia idejét.

0