Piperin – fedezd fel a fekete bors erejét

25. február 2021 Masticha Vena

Fekete bors kivonat, amely felelős az erősségéért és csípősségéért. A hagyományos orvostudományban évek óta használják, mert kimutatták, hogy fokozza a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását.

Piperin – hatóanyag a Masticha Vena-ban

Szeretnéd támogatni a vitaminok és ásványi anyagok hatását? Használj piperint

A piperin egy olyan anyag, amely jelentősen növeli a vízben és zsírban oldódó tápanyagok felszívódását és hasznosulását. Ez az oka annak, hogy sok táplálék-kiegészítőhöz adják hozzá.

Fekete bors piperinnel - hatóanyag a Masticha Vena-ban.

A piperinnek köszönhetően a szervezet biológiailag jobban tudja hasznosítani például a B-vitamint, a béta-karotint, a koenzimet, a kurkumint, a rezveratrolt és más fontos anyagokat. A vizsgálatok szerint a felszívódás lehet 30-60%-kal is több. Az egyik tanulmány megerősítette, hogy 2g kurkumin és 20mg piperin kombinációja akár 2000%-kal megnövelte a felszívódást.

A piperin segíti az olyan gyógyszerek felszívódását is, mint a barbiturátok, az antibiotikumok (főleg a következő típusok: dapson, etambutol, izoniazid, rifampicin, szulfadiazin), egyes aminosavak és kannabinoidok. A tanulmányok utalnak daganatellenes hatására is.

A piperin használata a hagyományos gyógyászatban

A fekete borsot hagyományosan a vérkeringés serkentésére, a láz, az emésztési zavarok, valamint a neurológiai és tüdőbetegségek (asztma, krónikus hörghurut) csökkentésére használják.

Az ájurvédikus formulák körülbelül kétharmada fekete borsot tartalmaz, mivel fokozza a gyógyszerek terápiás potenciálját. A piperin például a trikatu nevű ájurvédikus fűszerkeverék része, amely egyenlő arányban tartalmaz fekete borsot, hosszú borsot és gyömbért. Az ájurvédikus gyógyászatban ezt a keveréket az emésztés javítására és a test tisztítására használják.

A piperin története

Piperin - fekete bors kivonat

A fekete bors növény termését ősidők óta használják a főzéshez. Az érés időtartama szerint termését fehér-, zöld- és feketeborsnak nevezik. Indiából származik. Ez az egyik legszélesebb körben használt konyhai fűszer a világon.

A piperint, mint hatóanyagot azonban jóval később vonták ki belőle.

A piperint Hans Christian Orsted fedezte fel 1819-ben. Később, 1979-ben az Indian Institute of Integrative Medicine laboratóriumának indiai tudósai a piperint a világ első biológiai hatásfokozójaként azonosították. Felfedezték, hogy a piperin gyógyszerekkel kombinálva csökkenti a szükséges dózist, a mellékhatásokat és növeli a felhasznált anyagok hasznosulását.

A szokásos piperin bevitel egy fekete borsot tartalmazó étrendben körülbelül 360 mg naponta. A hagyományos fekete bors azonban csak 5-9% piperint tartalmaz. A táplálék-kiegészítőkben speciális, sokkal magasabb piperintartalmú kivonatokat használnak.

Hogyan növeli a piperin az anyagok felszívódását?

Különböző tudományos csoportok kutatása tárgya annak a mechanizmusa, hogy a piperin hogyan járul hozzá az anyagok felszívódásának javításához. A következőképpen írják le a hatásmechanizmusokat:

● A piperin elősegíti az epesók kiválasztását, és lelassítja azok anyagcseréjét is. Ez növeli a zsírfelszívódáshoz szükséges anyagok és a zsírban oldódó anyagok képződését.

Növeli a véráramlást a gyomor-bél traktusban, és így támogatja a tápanyagok aktív szállítását.

Piperin: tudományos kutatások 

A piperin és a rezveratrol felszívódása

Egy vak, placebo-randomizált vizsgálat a piperinnek a rezveratrol felszívódására gyakorolt ​​hatását vizsgálta. A rezveratrol fokozhatja az agy véráramlását, és ez az a tényező, amellyel a 23 felnőtt bevonásával végzett vizsgálat foglalkozott. A résztvevők vagy transz-reszveratrol-t, transz-reszveratrol-t piperinnel vagy placebót kaptak. Az eredmények azt mutatták, hogy a piperin és a resveratrol kombinációja jelentősen növelte az agy véráramlását.

A reszveratrol hatásait használtuk fel a Masticha Vena termékben, amelyet a szív és az erek egészségének támogatására terveztek.

Milyen hatásai vannak a piperinnek?

A piperin hatásainak összefoglalása. Miért kellene fogyasztanunk?

 • Fenntartja a természetes emésztési folyamatok megfelelő működését
 • Elősegíti az étvágyat, az emésztést és a felszívódást
 • Segít fenntartani az optimális súlyt
 • Antidiabetikus hatás
 • Csökkenti a lázat
 • Segíti a légutakat és hozzájárul a légutak általános egészségéhez
 • Revitalizálja az idegrendszert
 • Támogatja a női reproduktív rendszer egészségét és segíti a nemi szervek tisztulását
 • Támogatja a vérkeringést a kis ereken és kapillárisokon keresztül
 • Antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik
 • Antimikrobiális és parazitaellenes hatás
 • Támogatja az immunrendszert
 • Citotoxikus hatása van bizonyos ráktípusok esetén

Piperin és terhesség

Terhes nők számára a normál adagokban fogyasztott piperin biztonságos. Ha egy nő nagy adag piperint fogyaszt (például 5g-ot 70 kg-os súlynál), ez az anyag megakadályozhatja a petesejt megtermékenyülését. A szoptatás során az étrendbe bevitt piperin sem okoz problémát.

Piperin a Masticha Vena-ban

Masticha Vena
Masticha Vena

A szív és az erek számára készült természetes termék – Masticha Vena – összetételében piperin nevű anyagot használtunk.

A Masticha Vena-ban lévő piperin jelenléte elősegíti más hatóanyagok – reszveratrol, vörös szőlő kivonat, olíva kivonat, gránátalma és híoszi masticha – felszívódását.

A piperinnek köszönhetően a Masticha Vena-ban lévő anyagok hatása nagyon gyorsan megnyilvánul.

Ki akarom próbálni a Masticha Vena-t piperin tartalommal

 • Masticha Vena, 100 kapszula

  Masticha Vena, 100 kapszula

  Immunitás és egészség, Koleszterin és nyomás

  A Masticha Vena természetes termék, magas polifenol- és flavonoidtartalommal. Az egyes hatóanyagok kombinációja egyedülálló terméket hoz létre a szív, az erek és az immunrendszer számára, mellékhatások nélkül.

  12 900 Ft