fbpx

Rólunk

bojda

Bojda Pál, ügyvezető


Egy álommal kezdődött

Minden nagy dolog egy ember álmával kezdődik, számomra ez a nagy dolog segíteni és javítani az embereknek egészségén természetes szerekkel. Sikeres karriert futottam be a gasztronómiában, külföldön dolgoztam és jó pénzt kerestem, de a munkám mégsem volt kielégítő. Azok után, hogy mindent elértem, amit ebben az állásban el lehetett érni, rutinszerűvé vált. Eljött a változás ideje.Már gyermekkorom óta arról álmodtam, hogy a természetes gyógyászatnak szentelem az életem, így segítve a környezetemnek és önmagamnak is. Tudtam, hogy lehetséges, hiszen régebben kapcsolatba kerültem az Ajurvédával és az emberi egészséghez való komplex hozzáállásával.

Az út gyakorta rögös

Ebben az időszakban nyomás kezdett gyötörni a torkomban, ami meggátolt a további munkában. Orvoshoz látogattam, aki különböző kivizsgálásokra küldött, ám semmilyen konkrét diagnózissal nem állt elő sőt, további vizsgálatokat rendelt el. Végül gasztroszkópiára mentem

(olyan vizsgálat, melynél a szájüregen keresztül egy szondát vezetnek az emésztőrendszerbe), amely ugyan a torokra összpontosított, de az orvos egészen a gyomorig jutott a szondával, ahol helicobacter pyroli általi fertőzést és gyulladást állapított meg. Az orvosok hozzáállása komolyra fordult, ugyanis a családi kórtörténetben található gyomorrák is, amelyért éppen a helicobacter pyroli felelős. A kezelést három erős antibiotikum és a gyomor savas környezetét tönkretevő gyógyszerek együttese alkotta.

 

Aki keres, az talál

Természetesen az antibiotikumos kezelés nem nyügözött le, és a természetes gyógymód vonzott inkább. Így találtam rá a chiosi mastixra, vagyis a chiosi mastichára, amely egy mellékhatások nélküli természetes anyag, s melynek helicobacter pyrolit kiirtó tulajdonságaáról rengeteg szaktanulmány szól, illetve a gyakorlat is alátámasztja ezt. A mastixot azonban nem szedhettem együttesen a heliciddel (gyógyszer a gyomorsav szintjének csökkentésére), mert egymás hatását blokkolján, így a gyógyszer kihagyása mellett döntöttem. Kéthavi mastix kúra után a helicobacter eltűnt, a torokproblémákkal együtt, sőt a nehéz gyomor érzése is alábbhagyott.

 

Az álmok valóra válnak

Eleinte a Mastixot csupán barátaimnak és ismerőseimnek ajánlottam. De mastichához jutni Szlovákiában nem volt egyszerü feladat, így felvettem a kapcsolatot a Chiosi masticha termelői szövetségével, és hazavittem az első doboz mastix port. Az érdeklődés fokozatosan nőtt, így egyre gyakrabban kerestek fel a barátaim barátai és ismeretlen emberek is. Ekkor először kezdtem el életemben felelősséget érezni, és az álom kézzelfoghatóságát, segíthetek az embereknek leküzdeni az egészségügyi nehézségeket természetes úton is. Így vált a hobbim a hivatásommá.

 

0