fbpx

Mi a híoszi masticha

Masticha / mastix / híoszi masticha / mastika / mastiha – néhány jól ismert elnevezése a Pistacia Lentiscus fa gyantájának, mely az Égei tengerben fekvő Híosz sziget déli részén terem.

A híoszi masticha /mastiha már az ókortól ismert a gyomorra és emésztésre gyakorolt jótékony hatásáról. Görögországban és a Közel-Keleten jelenleg hivatalos természetes gyógyszerként használják, míg Európában természetes táplálék-kiegészítőként tartják számon.

Mikor szedje a mastichát?

A híoszi masticha /mastiha több mint 80 hatóanyagot tartalmaz, ezért több egészségügyi probléma esetén is alkalmazható, melyek közül leginkább az alábbiakat emelnénk ki :

  • A Helikobakter pyroli baktérium által okozott fertőzés, gyomorhurut,gyomorfekély
  • Emésztési zavarok (gyomorfájdalom, gyomorgörcsök, rossz emésztés, gyomorégés)
  • Magas koleszterinszint,érelmeszesedés
  • Bakteriális burjánzás a szájüregben, fogszuvasodás, fogínyvérzés.

Hol vásárolhatok valódi híoszi mastichát?

Jelenleg a piacon rengeteg masticha jelzésű termék található, azonban bizonytalan származási hellyel. Amennyiben biztosra szeretne menni, hogy valódi híoszi mastichát vásárol, válassza a híoszi masticha szabadalmaztatott árusítóját Magyarország területére, mely az egyetlen görög híoszi masticha termelőszövetségének tanusítványával elátott webáruháza, a Masticha.hu. Minden termék  PDO védjegyet tartalmaz (oltalom alatt álló eredetmegjelölés), s ez garantálja, hogy igazán eredeti masticháról van szó, melyet Híosz szigetén termesztettek. A részleteket megtekintheti itt.

0